Recent Posts

26 Şubat 2011 Cumartesi

Gönüllerin Şampiyonu Manuel Preciado

Tanımayanlar fotoğrafı görüp de bir aile büyüğünden , sevdiğim bir dostumdan ya da mahalle ahalisi bir abimden bahsedeceğimi düşünmüş olabilirler.Bilakis bu yazdığım bütün çağrışımları uyandıran kişi İspanya birinci lig futbol takımlarından Sporting de Gijon'un teknik direktörü Manuel Preciado.

Ne karizmatik bir Jose Mourinho ne de Pep Guardiola gibi dergiler tarafından en iyi giyinen adam seçilen biri Preciado. Ronaldo ve Messi gibi doğaüstü ve hatta "insandışı" varlıkların yer aldığı İspanya liginde normalleşmeyi sağlayan bir denge unsuru. Öyle ki sokakta yürürken görebileceğimiz abilerden , küçükken top oynadığımızda alan dışına çıkan topları ayağıyla bize doğru ittiren amcalardan o. Bunlara ek olarak bir mahalle bakkalı ya da kasap havası da yok değil...

Manuel Preciado'nun bu doğallığı ve klasik kuzey İspanyalı sempatik duruşundan da öte onu sevmek için birçok neden var. Kanserden ölen eşi ve 15 yaşında trafik kazasına kurban verdiği oğlundan sonra iki seçeneği olduğunu söylüyor Preciado bir röportajında : " Ya kendimi vurup intihar edecektim ya da devam edecektim. " İkinciyi seçip ruyasını yaşadığını da ekliyor.

Birçoğumuz onu bu sezonun başında Barcelona karşısına çıkardığı yedek takım sonrasında Mourinho'nun maç satmakla suçladığı kişi olarak tanıdı. Sporting Gijon'un 1-0 yenildiği maçın ardından Mourinho'nun kötü bir meslektaş olduğunu ileri sürerek ağır bir cevap verse de asıl cevabı Real Madrid'in 5 yediği İspanya lig tarihinin en iyi takımı Barcelona'yla sezonun ikinci yarısında 1-1 berabere kalarak verdi. O maçla beraber Barcelona'nın 16 maçlık galibiyet rekorunun devam etmesine mani oldu...

Manuel Preciado basın toplantılarındaki ilginç üslubuyla da adından söz ettiriyor ayrıca. Barcelona maçı öncesi Messi'yi nasıl durduracaksınız sorusuna ""9mm bir parabellum silahla" cevabını hatırlıyorum.

O gırtlağında yırtık varmış havası aldığım garip ses tonuyla Joaquin'e eline silah verilmiş bir maymun benzetmesini yapmışlığı da vardır Villa'yı sahada kendisine yaklaşırsa ısırmakla tehdit etmişliği de teknik adamın. Kaybettikleri bir maç sonrası bir hippinin motosikleti kadar ısınmış ve kızgın olduğunu söyleyen futbol adamı görevi devam ettiği sürece daha birçok ilginç konuşma yapacağa benziyor.

2006'dan beri Sporting Gijon'un başında olan teknik adam taraftarları tarafından da çok seviliyor. Başarılı olsa da olmasa da kişiliği ve karakteri ile beğeni topluyor. Hani şu ya çok sevilen ya da hepten nefret edilen tiplerden gibi İspanya'da...

Futbolun her yerde herkes için para olduğu bu dönemde futbolun hümanist yanının bir temsilcisi bana göre Manolo Preciado. Takımı bu yıl da düşmesin hep başarılı olsun ! Hatta şampiyon olsun , İspanya kralı olsun Preciado !

-------------------------------------------------------------------------------------
© Fotoğraflar as , el pais ve diğer ispanyol medyasından...TwitterTwitter'da paylaş

0 yorum:

Blog Widget by LinkWithin