Recent Posts

3 Mayıs 2011 Salı

Bir Star Tv El Clasico'su Olarak Papatyam


Üstüste gelen Barcelona - Real Madrid nam-ı diğer El Clasicolar futbolseverler için bir bayram havasında geçti. Türkiye'de maalesef görmediğimiz hatta dünya üzerinde nadir bulunan bir futbol resitalini izleme şansı bulduk. Medyamız geneli Shakira - Pique aşkını haber etseler de bu maça da ilgi gösterdiler. En son gazetelerde fotoğraflar yayınlandı haberlere konu oldu "Dünyadan El Clasico heyecanı " diye. O beğenmedikleri Afrika kabileleri jeneratörle çalıştırdıkları televizyonlarında bu maçı izliyorlardı. Ekranda Messi ile aslında aç bitap olan Afrika çocukları aynı karedeydi. Haberden çıkarılması gereken özet aslında şuydu: Tüm dünyanın gözü bu maçta. Bu akşam serilerin son maçında bütün dünya yine bu maçı izleyecek . Biz hariç ... Türkiye "tüm dünyanın izleyeceği" bu maç yerine aynı saatte Papatya mı ne öyle bir dizi izleyecek.
Maçı evde rahat rahat şifresiz kanalda izlemek yerine bu diziyi sanki başka gün ve saatte yayınlayamıyormuş gibi bu saatte yayınlayarak futbolseverleri güya D-Smart üyeliğine zorluyorlar.

Bir de bu ülkede futboldan , futbolun sevilen bir spor olduğundan , gelişebilirliğinden konuşuyorlar. Türkiye'de futbol falan yok bu zihniyetle de olmayacak. Futboldan anladığımız saatlerce süren laf salatası , demagoji programları , futbolcuların özel hayatlarıyla süren magazinel atışmalar , klişe çıkmazlar üzerine yorumlar , sahalara küfür etmeye giden yobazlar ne yazık ki.

Arabesk kültürü her şeyde içimize işlemiş ki futbolda da acı çekmeyi hedef alıyoruz futbolun güzelliklerini bir kenara bırakarak. Nasıl aşk acısı çekmek için aşık oluyorsa bu milletin insanları futbolu da işler kötü gitse de otobüs taşlasak , ona buna dalaşsak olarak ele alıyor. Sahadaki güzelliklerin hiçkimse farkında değil...Nasıl olabilir ki ?

Futbolu "futbol" olarak sevmiyoruz.

Biraz bozuldum bu olaya kusura bakmayın ama bu yazıyı buraya yazamayacaksam bu blogun varlığının nedenini de sorgulamam gerekecekti. Benzeri bir yazıyı birazdan startv izleyici temsilcisine göndereceğim. Biliyorum Papatya izleyicilerini hiçbir zaman yenemem. "Onlar çok güçlüler."

Papatya'yı izleyeceklere iyi seyirler dilerim .

Bu arada yine inadına benim D-Smartla işim olmaz...TwitterTwitter'da paylaş

2 yorum:

Blush dedi ki...

D smarta direnen az erkek tanıyorum :)
Tebrikler.

Bu arada papatya izleyicilerini kızma onlar o dizi olmasada başka dizi bulurdu izleeyecek.

dalgaizleri dedi ki...

Blush , Papatya izleyenlerle bir derdim yok daha çok futbol izleyenlere serzenişim. Doğru söz ;) , futbolseverler Barcelona - Madrid maçı gibi maç bulamazlar ama her kanal bunun gibi dizilerle dolu.

Blog Widget by LinkWithin