Recent Posts

29 Nisan 2011 Cuma

Yassah Hemşerim Yassah !

Bir hikaye fikri geldi aklıma bu akşam . Hazır bloglara erişim yasağı da kalkmışken yazayım diyorum.

***
Göz yaşlarını silmiş yeni yeni rahat nefes almaya başlıyordu ilköğretim öğrencisi Özgür. Öğretmeni kuzeninin hediye ettiği kitapları okulda okumasına izin vermemişti. Hatta görmeye bile tahammülü yoktu ve kitapları çocuğun elinden almaya kadar götürmüştü işi. Özgür'ün babası Egemen durumdan haberdar olur olmaz olaya el koymuş ve her şeyin öğretmenin aşırı siyasi alınganlığından kaynaklandığını öğrenmişti. İlk fırsatta eşi Şehrazat hanımla konuşup oğlunun moralini yerine getirmek için bir lunapark planı yaptılar. Bu plan aile için de bir akşam gezmesine dönüşecekti. Öyle ki anne yeni aldığı eteği giymişti bile.

Arabada lunapark yolunda yapabildiklerimiz ve yapamadıklarımızdı , insanlardı hayvanlardı konuşurken konu dönüp dolaşım 99 yapımı Animal Farm filmine geldi. Aynı hikaye günümüz teknolojisiyle daha bir güzel yansıtılabilir sinemaya dedi Şehrazat. Son yıllarda çok iyi yabancı yapımlar var eminim kısa sürede yerlileri de bunları izleyecektir diye ekledi. Egemen konudan sıkılmış olacak ki lafı değiştirmeye çalıştı ve o gür sesiyle :" Şehrazat Hatun ! Keşke baldızı da getirseydik be , evde otur otur iyice şişmanladı internetin sosyal medyanın esiri oldu" Eşi Egemen Bey'in kız kardeşine bu tür laf vurmalarını eğlenceli bulsa da bu sefer yetişkin kız ne yapacağına biz karar veremeyiz diyerek sözü uzatmadı. Bu esnada sıcak olmuş olacak ki Özgür arka koltukta pencereyi araladı.

Lunaparka varınca ilk karşılaştıkları sarışın küçük bir kız çocuğu oldu annesi bugün çok şeker yedin diyerek pamuk şeker isteyen kızını azarlıyordu. Bir daha luna parka da izin yok !

Özgür bir oraya bir buraya bütün oyuncakları dolaşıyor elinde bir çıtır simitle de açlığını yatıştırıyordu. Anne ve babası da onu zevkle izliyordu. Şehrazat hanım iç çekti ve eşine dönüp :" Şuna binsem olur mu ki ? Çok mu kalabalık? "dedi. Egemen Bey baktı Şehrazat hanım yapamadı...
Şimdi oyuncakların yorduğu Özgür lunaparka giderken "Anne büyütücü bir hap olsa keşke. Küçükken her istediğini yapamıyor insan" demişti manalı bir şekilde.

Lunapark çıkışı aile her şeye rağmen mutluydu . Egemen bu mutlu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraflar çekiyordu. Çıkışta otoparkın karşısında tam da oğlunu çekecekken komşu mekanın önünde bir güvenlik görevlisi yüksek sesle haykırdı. " Fotoğraf Yok ! Yassah hemşerim yassah ... Güne başlarken Özgür'ü vuran bir şeyler yapamama hissi şimdi gün biterken anneye ve babaya tesir ediyordu.

***

Bu yapılamayanların hikayesini bana yazdıran ne peki ? Haberlerde okumuşsunuzdur hikayede koyu renkle belirtilmiş kelimeler Telekomünikasyon İlteşim Başkanlığı (TİB) tarafından internette yasaklılar listesine alındı.

Onun için bu yasaklı kelimelere dikkat edin kullanmayın !

Bahsetmeden geçemeyeceğim öykü'nün (bakın hikaye yazmadım) arka planını oluşturan Lunapark Ful Yaprakları sayesinde düştü aklıma. Siz bakmayın benim yazıma yasaklarla tam bir zıtlık içerisinde pozitif bir blog. Tavsiye ederim !

Mutluluk kitabınız olsun

İyi haftasonları !TwitterTwitter'da paylaş

7 yorum:

kevin_palmer dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş, tebrik ederim. Hikayeyi okurken öyküde bazı kelimelerin kalın yazılması ve nedense(?) bu kelimelerin birbirleriyle uyumlu olmasından dolayı tahmin etmiştim protesto olduğunu :)

Fakat bazı kelimeler dikkatimi çekti ki kalın yazılmamış; zevkle, binsem.

TİB bunları gözden kaçırmış herhalde. Zira yan yana geldiklerinde uyumlu oluyorlar.

dalgaizleri dedi ki...

Dikkatlisiniz g. birkaç detay daha var onları da yazar sanırım birileri hepsini biraraya getirip bir şeyler yazmaya çalıştım. özgürlükler konusu önemlidir.
Teşekkür ederim !

Blush dedi ki...

Özgür büyümek istiyor annesi küçülüp oynamak ama her ikiside Özgür değil. Sadece isimde kalmış hepsi

Babada Egemen ne tesadüf :)
Özgürlük anıt dikmeklede olmuyor. Silah almaklada.

Özgürlüğü herkes arıyor ama kimse bulamıyor.

dalgaizleri dedi ki...

"Sadece isimde kalmış hepsi" ;) Özgür, Şehrazat ve Egemen aslında öyleler mi ?

Blush , Teşekkür ederim güzel yorumun için...

Ful yaprakları dedi ki...

haftasonu lunaparka gitmek istedim ben.
gidemedim yine:(
bu ara bir şeyler var bende.
ben ben değilim gibi, yorgunum galiba biraz,geçer geçer..
yasaklardandır:)
(grup gündoğarken'in -sıcaklardandır- şarkısını hatırladım bi an)

dalgaizleri dedi ki...

Ful, Bak şimdi. Şarkı da tamam :) Bugün içimde eğlenmiyor çocuklar...

Geçer geçer !

Merkürdendir bir ileri bir geri bir yerinde durmuyor. ( Küçücük gezegen ne suçu varsa )

Ful yaprakları dedi ki...

evet ya çocuklar da gitti bir yerlere,eğlenmiyorlar:)
kaprisli çiçek kızım ben bu aralar :)

Blog Widget by LinkWithin