Recent Posts

18 Nisan 2011 Pazartesi

Murakami ve Harika bir fikir

Önyargılarım nedeniyle neler kaçırdığımı farketmeme bir başka nedendir Murakami. Japonlar, Japonya ve hatta genelleme yapıp bütün gözü çekik arkadaşlara yersiz bir önyargıyla mesafeli durmuşluğum vardır. Murakami okumaya başlayarak Japon edebiyatına giriş yaptım ve bu önyargıdan en azından onun kuruluğundan kurtuldum diyebilirim. Murakami kitapları ve sonra takiben Miyazaki filmleri... Eserlerini tavsiye ederim . Her dönem masala ihtiyacı olanlar için...

Murakami kitaplarından uzun uzun bahsetmek gerekir biliyorum ama bu yazıda başka bir konu odaklı yazacağım. Murakami okuru moda blogu yazarı Sera Hur kapak dizaynını birçoğumuzun beğendiği Murakami kitaplarını sokak modası fotoğrafçısı The Sartorialist'in fotoğraflarıyla eşleştirmiş. Ne harika bir fikir ! Orijinali John Gall tarafından tasarlanan kitap kapakları aynı renklerin görüldüğü bu moda fotoğraflarıyla birleştirilmiş. Yansıyan renklerin yanı sıra eşleştirirken kitabın ruh halini taşıyacak fotoğrafları da seçtiğini söylüyor sanatçı ruhlu blogcu.

En beğendiğim fotoğrafa en başta yer verdim. Sahilde Kafka Murakami'nin ilk okuduğum kitabıydı . Belki de ondan biraz fazla değer veririm.






Yukarıdaki Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu Kitabı kapağıyla eşleştirilen fotoğrafta renklerden ziyade kitabın duygu durumu ile uyum dikkat çekici.







Şimdi aynı fikre başka kitaplar ve başka fotoğrafları eşleştirerek devam ediyor bu kişi. Ne deyim takdir ettim ! Ne orijinal fikirli insanlar var...

Bu arada Murakami'nin okumadığım kitaplarını okuyayım ben.TwitterTwitter'da paylaş

4 yorum:

Ebru dedi ki...

Cidden hoş bir eşleştirme olmuş. Murakami'nin şuan 3 kitabı var 1.si bitti:) Araya bir başka kitap aldım o biter bitmez Sahilde Kafka ile devam edeceğim. Kapak tasarımı ile aklımda kalan nadir yazarlardan olacak çok çok beğendim.İngilizceden okumak hoş olacaktır Burak keşke benim de öyle bir şansım olsaydı.

Nehire dedi ki...

İlginç bir çalışma olmuş,kitap kapağının renkleri ile uyumlu giysiler...

Blush dedi ki...

estetik ruh böyle bir şey işte.
Kitabıyla, dekoruyla,modasıyla, felsefesiyle aynı hamurdan yoğrulup çıkan başka başka şeyler.

güzel bir çalışma olmuş.

dalgaizleri dedi ki...

Katılıyorum. Böyle bir şeyi ilk defa gördüm. Buna benzer başka çalışmaları da var hiç okumadığım yazarların kitapları üzerine.

Blog Widget by LinkWithin