Recent Posts

2 Kasım 2009 Pazartesi

Sliding Doors - Rastlantının Böylesi

Filmin Orijinal Adı : Sliding Doors
Türkçesi : Rastlantının Böylesi
Türü : Dram , Romantik
Yönetmen : Peter Howitt
Oyuncular : Gwyneth Paltrow , John Hannah , John Lynch

Ufak bir an hayatınızı iki farklı yöne doğru sürüklerse ne olur ?

Bazen hayatın akışı ufak bir şeye bağlanabilir. Bir metro kapısını açık yakalayıp yakalamamak bile mutlulukla ya da kalp sızısıyla son bulabilir.


Bir metronun otomatik kapısı açıkken ona yetişmek ya da yetişememek olarak özetleyebilirim filmin konusunu oluşturan nedeni. Filmdeki ana karakter Helen (Gwyneth Paltrow) filmin başında bir metroyu bir saniye farkıyla kaçırıyor ve bu andan itibaren film bu bir saniyenin önemini beynimize kazımak adına iki bölüme ayrılıyor. Kayan kapıdan geçebilen ve de geçemeyen Helen.
Bu esnadan sonra iki paralel dünyada iki farklı hikayeyle devam ediyor film. İkisinde de farklı iki yol var. Birbirinin içine girmiş olmasına rağmen belli tekniklerle bu karışıklık ortadan kaldırılarak hoş bir şekilde izleyiciye sunulmuş.

Hayatımızın değişik anlarındaki değişik fırsatları kullandığımız ya da kullanmadığımızda hayatımızın nasıl değişebileceğini anlatan güzel bir film. Seçenekler dünyasında hayatımızı yönlendiren bizi ve bu hayata kaderin etkisini bu etkide saniyelerin bile önemli olduğunu gösteriyor.

Gwyneth Paltrow başarılı bir iş çıkarmış. Farklı ve zor bir rolü hakkıyla yerine getirmiş. Filme değişik bir anlayışta çekilmiş romantik bir dram diyebilirim. Türkçeye çevrilmiş adıyla sanırım " Rastlantının Böylesi", Sliding Doors'u alışveriş merkezlerindeki ucuzluk sepetlerinden, herhangi bir yerden bulun derim.

Artıları : Böyle bir filmi bulmak zor çünkü değişik bir teknik kullanılmış.Aynı kişi ama paralel giden iki hayat ve iki farklı hikaye.Buna rağmen anlatımı çok başarılı.

Eksileri : Filmdeki ingiliz aksanı. Neden bilmem ama ben sinir oluyorum. Bulursanız Türkçesini öneririm.

İzleyin memnun kalacaksınız.TwitterTwitter'da paylaş

10 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

severim böyle filmleri
öneri için teşekkürler
izlemediysen "göl evi"ni öneririm

dalgaizleri dedi ki...

değişik bir film evet . ben de teşekkür ederim tavsiyeniz için.

MAVİANNE dedi ki...

izledim filmi
gerçekten orjinaldi
hep deriz hayatımızda keşke şöyle olsaydı diye
film güzel anlatmış bu ikili durumu

dalgaizleri dedi ki...

MaviAnne teşekkür ederim bana güvenip izlemişsiniz. Bence de farklılığı güzel kılıyor en başta. Beğenmenize sevindim. :)

Müge dedi ki...

En sevdiğim filmlerden biridir. Çok düşündürücü, acaba dedirten, merak ettiren bir konu. Kim bilir neleri kaçırıyoruz, neleri bilmeden yaşıyoruz, ya da neleri saniye farkıyla kazanıyoruz... Asla bilemeyeceğiz. Fazla da merak etmemek lazım galiba :)

dalgaizleri dedi ki...

Haklısınız Müge hanım ! Bu filmi izledikten sonra çok düşünür oldum. Ya şunu yapsam böyle mi olur ya da böyle yapsam şöyle mi olurdu diye. :)

okyanus dedi ki...

Bu filmi izledikten sonra insan geçmişe bir dönüp verdiği kararların nasıl etkiler taşıdığını düşünmeden edemiyor. Gerçekten güzeldi=)

dalgaizleri dedi ki...

Evet okyanus , bir başka yolu seçmiş olsam şu anda nasıl bir hayatta yaşıyor olurdum diye düşünüyorum ben de. tekrar tekrar izlemek lazım arada bu filmi ;) belki de en doğru kararı en doğru anda verebilmek için.

okyanus dedi ki...

En doğru anda en doğru kararı vermek ne yaparsak yapalım hesaplayarak ulaşamayacağımız bir şey bence çünkü yarın karşımıza ne çıkacağını asla bilemeyeceğiz. Ama bu filmin ufak da olsa bi katkısı olursa ne mutlu bize =) ozaman teşekkürler paylaşımın için =)

dalgaizleri dedi ki...

Rastlantılara bırakmalı o zaman bazı şeyleri. Ben yorumlar için teşekkür ederim.

Blog Widget by LinkWithin