Recent Posts

7 Eylül 2009 Pazartesi

Dünya Atletizm Şampiyonasının Ardından

Berlinde geçtiğimiz günlerde biten 12. Dünya Atletizm Şampiyonasına bana göre damga vuran en önemli isim birçok kişinin de katılacağı gibi Usain Bolt ve onun inanılmaz performansı.



Jamaikalı atlet Bolt için kimi uzaylı kimi dopingli dedi. Doğru olan bir şey var ki yarışları bitirdikten sonraki zafer koşuşunda dahi kimse onu yakalayamadı. Şüphesiz dünya onu çok sevdi.




Bir başka tartışma yaratan ve sükse yapan isim de Güney Afrikalı Caster Semenya oldu.Bayanlar 800 mt.deki birinciliğine bir nevi gölge düştü. Birçok kişi tarafından erkeğe benzetildi.Bu ne biçim kız, basbayağı kız dendi.Neden şort giydiği sorgulandı.Atletizm Federasyonu test istedi. 18 yaşındaki "kızcağız" o madalyayı kazandığına kazanacağına pişman oldu.


Bir diğer isim bizim için oldukça önem taşıyor. Karin Melis Mey 6.80lik dereceyle Bayanlar uzun atlamada dünya üçüncüsü oldu ve bize oralardan madalya getirdi. Fenerbahçe kulübü sporcusu olan Mey başta kulüp başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere tüm Türkiye'ye bir sürpriz yaptı. Başkan ondan en iyi altıncılık beklediğini belirtmişti.


Ben bir de şampiyonanın madalyalarına taktım. Böyle köşeli madalya mı olur? Usain Bolt'u düşünün! Tüm zamanların rekorlarını kıracağım ve bana bu dikdörtgen madalyayı verecekler. Onun yerinde olsam madalyayı geri vermek için o parkuru ters tarafa daha hızlı koşardım.
26 yaşındaki Alman Sanat Üniversitesi tasarım öğrencisi Elisabeth Warkus Berlin'de düzenlenecek müsabakalara özel ve eşsiz bir şey dizayn etmeliyim demiş ve ortaya bu gariplik çıkmış. Dünyada atletizmin tarihine bakarsak da böyle bir şey yok. Eski olimpiyatlarda örneğin zeytin dali şeklinde taç takılıyordu ama 1896'dan beri süre gelen modern olimpiyatlarda böyle bir şey yok. Olimpiyat dışında da ilk defa gördüm ve sevmedim. Bazı şeyler olduğu gibi kalmalı yenilik uğruna sihri bitirilmemeli. Bir dahakine üçgeni çıkarsa şaşmayın...

-------------------------------------------------------------------------------------
© ilk üç fotoğraf www.ntvmsnbc.com ,madalya fotoğrafları şampiyonanın resmi sitesi olan www.berlin2009.org adreslerinden alınmıştır.TwitterTwitter'da paylaş

0 yorum:

Blog Widget by LinkWithin